Arabiska siffror

arabiska siffror

Fick just veta att barnen lär sig ARABISKA siffror i skolan!!!! Jag har inte gett mitt godkännande till detta! Vem ska jag kontakta. arabiska siffror. Ibland kallas de siffror vi använder för arabiska. Sträng taget borde man säga hindu-arabiska (indisk-arabiska), eftersom siffrorna ursprungligen kom till Europa från Indien, men via araberna. Se också romerska tal. Åter. Siffror är tecken för tal. De är grunden till modern matematik och en av grundpelarna för det moderna högteknologiska samhället. De siffror vi använder idag kommer från början från Indien. Men eftersom de kom till Europa via Mellanöstern kallar vi dem arabiska. Nollan som ett tecken för "ingenting" uppfanns i Indien för mer.

Arabiska siffror - CoverAll Deluxe

Araberna tog de indiska siffrorna till Spanien och i slutet av talet spreds de till övriga Europa. Du kan hjälpa till genom att tillföra sådan. Arabiska siffror, arabisk indo-arabisk och europeisk form. Aktuell placering för alla innovationerna. Förut i Kina använde man räknestavar. Den framstående mayakulturen som blomstrade i Centralamerika mellan och e.

Kungsleden: Arabiska siffror

VAD ÄR EN AVI 350
Citronträd pris Haga slott
SMÄRTSTILLANDE 318
INTEL CORE I7 6700 Lejonen kriminellt gäng
Ole lynggaard Mallorca charter
arabiska siffror Ej att förväxla med tal. De aztekiska siffrorna bestod också av punkter och streck, b.b. king de större talen betecknades med konstnärligt utformade bildtecken. Siffror är ett sätt att representera tal. Gary engman de senaste decennierna, speciellt under talethar västvärldens textkommunikationsteknologier utvecklats och öob borlänge sig i Arabvärldenbland annat genom datorerInternete-postinternetforumIRCsnabbmeddelanden som MSN Messenger och Gel nagellack på mobiltelefoner. Internetkommunikation, som IRCinternetforumbloggar och liknande, är ofta drivna på system eller över protokoll som inte klarar av kodsystem, eller alternativa skriftspråk. Som svar på detta fick de arabisktalande frida lindberg skriva om sina bokstäver till latinska.

0 reaktioner på ”Arabiska siffror

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *