Blå kortet

blå kortet

Kortet ger dig rätt att arbeta i Sverige hos den arbetsgivare och inom det yrke som du har angivit i ansökan. Kortet gäller för den tid som står i beslutet. Under de första 24 månaderna gäller EU-blåkortet bara hos den arbetsgivare och för det yrke som står i ditt beslut. När du arbetat i 24 månader och har förlängt ditt kort kan. Med EU-kortet betalar du lika mycket för sjuk- och tandvården som de som bor i landet. Därför betalar du själv patientavgiften. I vissa länder måste du först betala hela vårdkostnaden själv och sedan begära ersättning hos landets motsvarighet till Försäkringskassan. I Schweiz och Liechtenstein krävs förutom att du har ett. Du ska alltid ta med ditt europeiska sjukförsäkringskort (EU-kortet) när du åker utomlands. Det är ett konkret bevis på att du är försäkrad i ett EU-land. Om du inte har något EU-kort eller om du inte kan använda det (till exempel för privat vård), kan du inte vägras vård. Men du måste kanske betala på plats.

Blå kortet Video

Governor Andy - Bonus på Kortet 2012 [HD] blå kortet

Blå kortet - chinese slut

Kortet är ett bevis på att du har tillstånd att vara i Sverige och innehåller bland annat dina fingeravtryck och foto på dig. Du kan bara få ersättning om du köpt läkemedel för minst 1 kronor under ett år. Du ska också skicka in kvitton och medicinska underlag till Försäkringskassans Inläsningscentral, 88 Östersund. Sven måste betala hela beloppet eftersom sök- och räddningsinsatser inte täcks av EU-kortet. I sådan vård inkluderas provtagningar och medicinska kontroller. Använd inte dessa webbplatser utan kontakta din försäkringskassa direkt.

Blå kortet - Last Stand

Om du inte har något EU-kort eller om du inte kan använda det till exempel för privat vård , kan du inte vägras vård. Kortet, som utfärdas av Försäkringskassan, gäller vid tillfällig vistelse i de 28 EU-länderna plus Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz. Ansökan om EU-blåkort för att arbeta i Sverige — för dig som är i Sverige, blankett nummer på svenska Ansökan om tillstånd för familjemedlemmar till arbetstagare, gästforskare, idrottsutövare och egna företagare, blankett nummer på svenska Anställningserbjudande, blankett nummer på svenska och engelska I de flesta fall betalar du en avgift. Och kortet är gratis. Det du måste fråga en licensgivare är om det finns tydliga regler för utfärdande, upprätthållande och indragande av licensen. Kortet ger dig rätt att arbeta i Sverige hos den arbetsgivare och inom det yrke som du har angivit i ansökan. Läs mer om kraven för webbansökan. Så snart du kan efter att du har kommit till Sverige ska du boka en tid för att lämna fingeravtryck och fotograferas. Du ska skicka eu id kort kopior av de sidor i ditt pass som visar personuppgifter, foto, namnteckning, passnummer, utfärdandeland, giltighetstid och om du har tillstånd att bo i andra länder än ditt hemland anställningserbjudande och säga upp autogiro fackligt yttrande över de anställningsvillkor du blir erbjuden. För  ligger lönetröskeln på 49  kronor per preeklampsi. Dela porn brother sister dina vänner Facebook Twitter Kopiera länk. Ja, om det inte påverkar din rehabilitering eller ditt tillfrisknande negativt. Algeriet Blå kortet som är svensk eller algerisk medborgare, bor i Sverige och är på tillfälligt besök i Algeriet har birgitta valberg till akut sjukvård inom det allmänna sjukvårdssystemet. Status som varaktigt bosatt innebär att du har vissa rättigheter som en EU-medborgare har och att du har större möjligheter att arbeta, studera eller starta eget företag i ett annat EU-land.

0 reaktioner på ”Blå kortet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *